Een compact aggregaat: één toestel om uw woning te ventileren, te verwarmen en van warm water te voorzien.

Vrijdag 13 november 2015 —  

Een gezond huis vraagt om ventilatie. Maar wist u dat de lucht in een woning tot 2 maal zo vervuild is als de buitenlucht? Het is dus een pure noodzaak om de lucht regelmatig te verversen. Correct ventileren kan bovendien heel wat energie besparen. De meest effectieve en duurzame manier is ventileren via een ventilatiesysteem met warmterecuperatie.

 

Werken met duurzame energietechnieken, dat was voor architect Mathias Steels uit Halle een absolute prioriteit bij het bouwen van zijn eigen woning. “Ik wilde onze woning uitrusten met de nieuwste energietechnieken.” zo vertelt Mathias, “Toen Ecopuur ons voorstelde een compact aggregaat te installeren in onze woning, leek me dit een bijzonder energie-efficiënte en kostenbesparende oplossing. Dit toestel regelt namelijk alles: ventileren, warm water produceren, koelen én verwarmen.”

Een compact aggregaat combineert niet alleen op een zeer efficiënte wijze ventilatie en verwarming, het is ook een ruimtebesparende oplossing en zorgt ervoor dat de energievoorziening in een woning gedekt kan worden tegen een kleine verbruikskost. “In de woning van Mathias”, zo vertelt Wim Vriesacker, directeur Ecopuur, “hebben we een toestel van het Deense merk Nilan geïnstalleerd.  Hiermee zullen we het energieverbruik voor verwarming en sanitair warm water in deze woning aanzienlijk kunnen verminderen omdat het toestel de energie hiervoor recupereert uit de afvallucht van de ventilatie.”

Ook tijdens de zomermaanden is het systeem doeltreffend.  Met de energie die wordt onttrokken uit de toevoerlucht (buitenlucht), wordt sanitair warm water opgewarmd. De frisse lucht die bij deze vorm van ventilatie ontstaat, wordt de woning ingeblazen en zorgt ervoor dat de woning ook in de zomer perfect geventileerd wordt.

Kortom, een compact aggregaat betekent een duurzame, energiezuinige en gezonde alles-in-één oplossing voor het verwarmen en ventileren van een woning.

Ecopuur
Ecopuur_Compact_Aggregaat
Ecopuur_Compact_Aggregaat
Ecopuur_Compact_Aggregaat
Ecopuur_Compact_Aggregaat
Ecopuur_Compact_Aggregaat
Ecopuur_Compact_Aggregaat
Ecopuur_Compact_Aggregaat
Ecopuur_Compact_Aggregaat