Een compact aggregaat: één toestel om uw woning te ventileren, te verwarmen en van warm water te voorzien.

 

Een gezond huis vraagt om ventilatie. Maar wist u dat de lucht in een woning tot 2 maal zo vervuild is als de buitenlucht? Het is dus een pure noodzaak om de lucht regelmatig te verversen. Correct ventileren kan bovendien heel wat energie besparen. De meest effectieve en duurzame manier is ventileren via een ventilatiesysteem met warmterecuperatie.

 

Werken met duurzame energietechnieken, dat was voor architect Mathias Steels uit Halle een absolute prioriteit bij het bouwen van zijn eigen woning. “Ik wilde onze woning uitrusten met de nieuwste energietechnieken.” zo vertelt Mathias, “Toen Ecopuur ons voorstelde een compact aggregaat te installeren in onze woning, leek me dit een bijzonder energie-efficiënte en kostenbesparende oplossing. Dit toestel regelt namelijk alles: ventileren, warm water produceren, koelen én verwarmen.”

Een compact aggregaat combineert niet alleen op een zeer efficiënte wijze ventilatie en verwarming, het is ook een ruimtebesparende oplossing en zorgt ervoor dat de energievoorziening in een woning gedekt kan worden tegen een kleine verbruikskost. “In de woning van Mathias”, zo vertelt Wim Vriesacker, directeur Ecopuur, “hebben we een toestel van het Deense merk Nilan geïnstalleerd.  Hiermee zullen we het energieverbruik voor verwarming en sanitair warm water in deze woning aanzienlijk kunnen verminderen omdat het toestel de energie hiervoor recupereert uit de afvallucht van de ventilatie.”

Ook tijdens de zomermaanden is het systeem doeltreffend.  Met de energie die wordt onttrokken uit de toevoerlucht (buitenlucht), wordt sanitair warm water opgewarmd. De frisse lucht die bij deze vorm van ventilatie ontstaat, wordt de woning ingeblazen en zorgt ervoor dat de woning ook in de zomer perfect geventileerd wordt.

Kortom, een compact aggregaat betekent een duurzame, energiezuinige en gezonde alles-in-één oplossing voor het verwarmen en ventileren van een woning.

Over EcoPuur

ECOPUUR biedt een totaaloplossing op vlak van duurzame energietechnieken en isolatie: van advies over installatie tot onderhoud. Vind dé oplossing afgestemd op jouw situatie met 1 centraal aanspreekpunt bij Ecopuur. Meer info op de website www.ecopuur.be of via info@ecopuur.be en 09/330.87.20.

EcoPuur is als energie-aannemer gespecialiseerd in isolatie- en energietechnieken bij particulieren of kmo’s. Nadat de buitenschil van het gebouw geoptimaliseerd is, zal EcoPuur de gepaste energietechnieken installeren en dimensioneren op basis van het energieverbruik. EcoPuur is opgericht in 2006 met als visie om met respect voor mens en natuur te bouwen aan een duurzame leefwereld. Sinds 2013 is EcoPuur een dochteronderneming van Durabrik. Het telt vandaag 24 medewerkers.

 

Meer info op de website www.ecopuur.be of via info@ecopuur.be en 09/330.87.20.

EcoPuur